Harm Hoeksema (Amsterdam, 1988) is geen standaard auteur. Op 24-jarige leeftijd al stage gelopen bij Volkswagen en Delta Lloyd, freelance redacteur bij Studenten.net en bijna klaar met zijn master opleiding Technische Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente. Ondertussen heeft hij zorgmanagers geïnstrueerd over zorglogistiek en Excel, nieuwe studenten geholpen met ‘Leren Leren’ en een zoekmachine opgesteld voor een medische vakgroep.

Met het begeleiden van eerstejaars op de universiteit weet hij waar de knelpunten liggen, waarom sommige het nu wel én anderen het juist niet redden. Met bekenden uit het hele land, of dit nu Nijmegen, Groningen of Rotterdam is, Harm heeft er met de studenten gesproken en de belangrijkste tips meegenomen in zijn verhaal. Harm weet dus vooral hoe je studenten kan helpen een studie te halen!

Die veelzijdigheid zit waarschijnlijk in de aard van het beestje. Jong verhuisd naar Haarlem waar hij het grootste deel van de basisschool heeft gedaan, waarna zijn familie verhuisde naar Hengelo waar hij zowel de basisschool als het VWO afrondde. Pas toen hij in 2007 begon aan de Universiteit van Twente werd zijn talent pas echt ontdekt.